Nasz szpital nieustannie dba o dobro i komfort pacjentów, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby posiłki dla chorych przebywających na naszych oddziałach były pełnowartościowe, różnorodne, a przede wszystkim smaczne! Najlepszym tego dowodem są pozytywne opinie i zadowolenie pacjentów, co bardzo nas cieszy.
Jadłospis dla każdej z diet planowany jest w oparciu o najnowsze wytyczne Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH. Dbamy o to, aby w diecie naszych pacjentów była odpowiednia ilość warzyw i owoców, ale także potrawy z nasion roślin strączkowych, ryby, jajka i produkty mleczne.
Ponadto, zapewniamy również posiłki w dietach specjalnych: wegetariańskiej i wegańskiej, bezglutenowej, bez laktozy, niskopurynowej itp.
Nasz szpital realizuje program pilotażowy w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach – „Dobry posiłek w szpitalu”, organizowany przez Narodowy Fundusz Zdrowia. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów.
Jadłospisy oraz zdjęcia posiłków są na bieżąco publikowane na naszej stronie internetowej https://zoz.wodzislaw.pl/dla…/dobry-posilek-w-szpitalu